runderen-vlees&co
Lex Beers, Fotografie Alexander

“Die imposante Black Angus en Schotse Hooglanders runderen… heb je die wel eens in het wild zien lopen in de Schoorlse Duinen of in de uitgestrekte natuurgebieden van Flevoland en Drenthe?”, vraagt Bauke van der Veen, eigenaar van Vleesch & Co. “Daar komt ons grasgevoerde natuurvlees voor de beefburgers vandaan.”

Van der Veen houdt van ‘puur natuur’, ‘zuiver’ en ‘eerlijk’. “Ja, als ik ergens voor sta, is dat het wel.” Hij spreekt dan ook liever over ‘beefburgers’. “Het woord ‘hamburger’ kan toch een andere associatie oproepen; vulsel in plaats van voedsel.”

De herkomst van de beefburgers van Vleesch & Co is precies te herleiden. “Het bestaat voor 100 procent uit Nederlands natuurvlees met alleen wat biologische kruiden, specerijen en een snufje zeezout. Onze burgers bevatten absoluut geen e-nummers of andere additieven. Bovendien is ons natuurvlees afkomstig van een boer, die zeer recent als eerste in Europa gecertificeerd grasgevoerd vlees levert.”

vlees en co-hamburgerleverancier-horeca

Smakelijk & gezond
Vleesch & Co biedt twee soorten beefburgers aan kwalitatieve horeca. “De Schotse Hooglander, die iets meer gekruid is, en de Black Angus, die een stevige vleessmaak heeft en wat minder gekruid is.” Aan de geheime receptuur verandert Van der Veen niets. “Consumenten beoordelen onze beefburgers doorgaans met een negen. Tel daarbij op dat mensen het steeds belangrijker vinden dat de dieren een gelukkig en goed leven achter de rug hebben… dat geeft iedereen een goed gevoel.”

Uit onderzoeken blijkt bovendien dat de grasgevoerde runderen smakelijker en gezonder vlees opleveren. “Mensen eten dit niet elke dag. Grasgevoerd vlees bevat meer goede Omega 3, en minder Omega 6-vetten… gezonder dus! Voor leken klinkt dit vaak als rocket science”, zegt hij lachend. Dan serieus: “Zonder dollen: flexitariërs, die minder vlees eten, waarderen dit enorm. Wanneer zij vlees eten, kiezen zij bewust voor gezond en eerlijk vlees. Een trend waar een aantal vooruitstrevende restaurants al op ingehaakt zijn, merken we.”

Voor meer informatie over de beefburger kijk dan op onze website