Op evenementen moeten veel verschillende materialen worden bevestigd aan een trussconstructie. Beam clamps zijn hierbij een onmisbaar hulpmiddel. Ontdek in dit artikel de veelzijdigheid en functies van dit rigging materiaal voor een geslaagd evenement.

Wat zijn beam clamps?
Beam clamps zijn klemmen die veel worden gebruikt op evenementen. Met deze klemmen worden diverse rigging materialen veilig en eenvoudig opgehangen aan draagbalken. Het dient als een tijdelijk ankerpunt voor een snelle bevestiging van materialen binnen een trussconstructie. Ze zijn ontworpen om materialen te verankeren, zonder permanente schade aan de balk toe te brengen. Hierdoor hoeft u dus niet te boren of te lassen om onderdelen aan elkaar te bevestigen.

Toepassingen van beam clamps
Beam clamps hebben meerdere toepassingen. Hieronder leest u een aantal manieren waarop u dit rigging materiaal kunt gebruiken.

 • Ophangpunt voor hijswerkzaamheden
  Een beam clamp is de perfecte oplossing wanneer u een betrouwbaar en stevig ophangpunt nodig heeft voor motortakels. De haak van uw takel kan hieraan direct worden bevestigd. Hierdoor creëert u in een handomdraai een veilig en stabiel ophangpunt voor het hijsen en verplaatsen van zware materialen, zoals trussen en licht- en geluidsapparatuur.
 • Licht- en geluidsapparatuur ophangen
  Bij evenementen spelen verlichting en geluid een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer. Het is dan ook van groot belang om deze materialen veilig en efficiënt op te hangen. Beam clamps zijn perfect voor het ophangen van diverse materialen, aangezien ze eenvoudig worden bevestigd aan draagbalken zonder permanente schade toe te brengen.
 • Decor en achtergronden bevestigen
  Beam clamps zijn niet alleen geschikt voor het verankeren van apparatuur, maar ook voor het bevestigen van achtergronddoek en decorstukken op evenementen. Door het gebruik van deze klemmen, zorgt u voor een stabiele en betrouwbare bevestiging.
 • Veilige en efficiënte montage
  Beam clamps zorgen voor een veilige en efficiënte montage bij het ophangen van diverse zware lasten. Ze bestaan uit een klem en schroefdraad, die vastgedraaid wordt om de klem op zijn plaats te houden. Hierdoor kan het snel en eenvoudig gemonteerd en gedemonteerd worden. Dit maakt het ideaal voor tijdelijke toepassingen op evenementen, waar snelheid en veiligheid van cruciaal belang zijn.

Soorten beam clamps
Er zijn verschillende soorten beam clamps beschikbaar, die allemaal specifieke eigenschappen en draagvermogens hebben. Afhankelijk van de materialen die u wilt ophangen, kunt u kiezen uit verschillende kN-waarden. Beam clamps zijn geschikt voor H- en I-profielen, maar zijn niet zijdelings belastbaar. Dit betekent dat ze alleen gebruikt mogen worden voor het ophangen van lasten die loodrecht onder de balken hangen, om te voorkomen dat de klem los kan raken.

Investeer in kwaliteit en veiligheid
Bij het kiezen van de juiste beam clamps en andere soorten rigging materiaal voor uw evenement, is het van cruciaal belang om de veiligheid en stabiliteit van uw materialen te waarborgen. Door te investeren in beam clamps met hoge kwaliteit en rekening te houden met verschillende soorten en draagvermogens, zorgt u ervoor dat uw evenement soepel en veilig verloopt. Kies daarom voor een gerenommeerde leverancier die een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige materialen aanbiedt. Zo vindt u de ideale oplossing voor uw evenement!