Van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2022 vindt BBB Maastricht weer plaats in MECC Maastricht. Deze editie presenteert een vernieuwde beursvloer vol inspirerende sprekers, een breed assortiment aan c en -services en verrassende gerechten en dranken voor elk horeca segment. Nieuw dit jaar: Made in Belgium, het TIPPR No Waste Plein, de Vega(n) Proeftuin en meer. Bezoek BBB Maastricht 2022 en breid je horecanetwerk uit met waardevolle professionals uit het gehele werkveld.

Ontdek onze nieuwe themapleinen
Dit jaar presenteren we drie gloednieuwe themapleinen. Dankzij de centrale ligging van Maastricht in het grensgebied is dit dé stad om een connectie te leggen tussen Nederlandse en Belgische horecaprofessionals. Om deze Nederlands-Belgische samenwerking te stimuleren presenteren wij dit jaar voor het eerst het ‘Made in Belgium’ plein waar een mooie selectie aan Belgische producten en leveranciers te vinden is. Onze ‘Proeftuin’ brengt verrassende producten met zich mee, allemaal in het teken van Plant based, Bio, Organic, Healthy, ‘Free from’ en met name Happiness. Op het TIPPR No Waste Plein krijg je praktische adviezen en zie je innovatieve oplossingen die horeca ondernemers helpen op het gebied van duurzaamheid en waste-control. Dit jaar wordt er nog meer aandacht geschonken aan het thema duurzaamheid, dit door het meten van bio afval met WasteWatchers, een uitgedacht afvalscheidingsproces en een reductie in voedselverspilling met Too Good To Go.

Sterrenchefs op het Limburgs Culinair Gala
Op maandagavond 10 oktober organiseert BBB Maastricht, in samenwerking met Chapeau Magazine en Vermaat Group, voor de vierde keer het Limburgs Culinair Gala. Een feestelijke avond vol entertainment, waar ondernemend en gastronomisch Limburg samenkomt in een bijzondere ambiance. Dit jaar presenteren wij geen vier-, maar een vijfgangen diner met wijnarrangement, dat wordt verzorgd door sterrenchefs; Hans van Wolde (Brut172**), Guido Braeken (Julemont**, Château Wittem), Robin van de Bunt (De Leuf*) en Robert Levels (Château Neercanne). Tijdens de avond worden er bovendien verschillende awards uitgereikt, waaronder Beste Jong Talent Keuken, Beste Jong Talent Bediening en de Horeca Inspiratie Trofee. Het Limburgs Culinair Gala is dé plek om jouw klantrelaties uit te nodigen voor een culinaire avond van het hoogste niveau waar netwerken centraal staat. Reserveer je stoel via de website en bekijk hier ook de sponsortafel mogelijkheden.

Bezoek gratis Folie Culinaire
Samen met Culinaire Saisonnier haalt BBB Maastricht een storm aan internationale (sterren)chefs binnen. In de demokeuken van Culinaire Saisonnier zijn verschillende kook demonstraties te vinden van top chefs afkomstig uit alle hoeken van Europa. Met het oog op de samenwerking met België verwelkomt Folie Culinaire dit jaar met trots ‘The Mastercooks of Belgium’, dé ambassadeurs van het Belgisch culinair erfgoed. Vanuit het hart van Frankrijk komt Christophe Hay van restaurant Fleur de Loire** iedereen verrassen met zijn inventieve, moderne en gezonde kookstijl. Zoals gezegd staat deze editie van BBB Maastricht in het teken van duurzaamheid en gezond eten en drinken, wat resulteert in twee volledig plant-based kookdemo’s die worden gegeven door Hans van Wolde (Brut 172**) en Jean Thoma (Sjuut), onder begeleiding van Frank Fol, The Vegetable Chef (We’re Smart World).

Naast het brede gastronomische aanbod aan gerechten kunnen wijnen en champagnes uit het exclusieve segment natuurlijk niet ontbreken. Er zal wederom dit jaar een groot aanbod aan wijnleveranciers uit zowel België als Nederland van de partij zijn die wijnen van over de hele wereld vertegenwoordigen. Er kan naast het proeven van wijn ook geleerd worden van alles dat zich achter de schermen in de wijnwereld afspeelt in de Wine Tasting Area. Gezien het groeiende aanbod in wijnen van eigen bodem zal er in de Limburgse Wijn stand elke dag verschillende Limburgse wijnboeren klaar staan om niet alleen te vertellen over de wijnen maar natuurlijk ook al het moois van de regio te laten proeven. Culinair en bourgondisch genieten komt allemaal samen met professioneel netwerken op Folie Culinaire

Extra aandacht voor netwerken op hoog niveau
Dit jaar leggen wij extra focus en aandacht op de horecaprofessional. Na een paar zware jaren zijn wij extra dankbaar voor al onze mede horecawerknemers en -gevers en willen wij onze sector graag belonen op BBB Maastricht met leerzame cursussen, inspirerende sprekers en een speciale netwerkborrel in hartje Maastricht waarbij leveranciers en ondernemers met elkaar verbonden worden. Deze netwerkborrel zal plaats vinden op het Onze Lieve Vrouweplein op dinsdag 11 oktober.

Ben jij een horecaprofessional? Registreer dan gratis je bezoek aan BBB Maastricht 2022 via www.bbbmaastricht.nl/bezoeken.