BUDELS_150_JAAR-brouwerij

Dit jaar viert de Budelse Brouwerij haar 150-jarig bestaan, inmiddels  staat de vierde generatie van de familie Arts aan het roer; Gerard, Harry en Carine. De brouwerij is in 1870 opgericht door hun overgrootvader, Gerardus Arts, onder de naam Brouwerij de Hoop. Het symbool van de hoop, het anker siert het logo van deze familiebrouwerij.

22 KARAKTERISTIEKE BIEREN VAN BUDELS
Waar het pakweg twintig jaar geleden nog veel om pils draaide, is de tendens verschoven naar speciaalbier.“Wij hebben daarop ingespeeld” zegt Harry. Er is heel veel mogelijk met het brouwen van bier. In de basis hebben alle bieren dezelfde grondstoffen. Het verschil wordt gemaakt door de keuze van de granen en kruiden, de vergistingsmethode en bovenal  het inzicht en de kunde van de bierbrouwer. Goed kijken wat er leeft in de biermarkt, en daarop zo goed mogelijk inspelen. Hoe uitgebreid onze waaier aan bieren ook is, Budels Pilsener is bij veel van onze klanten de topper. Dit jaar bestaan wij 150 jaar en hebben wij ons paradepaardje Budels Pilsener in een jubileumjasje gestoken. Trouwens de etiketten van onze hele lijn Budelse Bieren zijn ook vernieuwd”!

BUDELS BIOLOGISCHE BIEREN
Rond 2000 is Budels begonnen met het brouwen van biologische bieren. Deze bieren worden gebrouwen van grondstoffen die verbouwd zijn zonder bestrijdingsmiddelen. “Dat was destijds een nichemarkt. Maar in de afgelopen jaren  is dat enorm gegroeid”. Anno 2020 produceert de Budelse Brouwerij een uitgebreid en zeer gevarieerd assortiment van twaalf soorten biologische bieren.

INNOVATIEF MET ALCOHOLVRIJE BIEREN
In de jaren negentig werd door de Budelse Brouwerij met succes alcoholvrij bier geïntroduceerd; “Budels 0.0% Malt”. Dit bier is in 2017 door de smaaktest van de Consumentenbond als het meest lekkere alcoholvrije bier gekozen. Andere alcoholvrije en tevens biologische bieren zijn Budels 0,0%, Budels 0.0% Radler, Budels Hopped 0,0% en Budels 0.0% Malty Dark. Dit laatste bier is tijdens de World Beer Awards 2019 in Londen onderscheiden als Country Winner.

budelsbier-150jaar-horecaleverancier-brouwerij

www.budels.nl