“Ik ga graag op bezoek, maar ik blijf nooit al te lang, waar is hier de nooduitgang”. Het Goede Doel zong dit samen met De Kast in de eind jaren tachtig. Henk Westbroek en Henk Temming schreven het nummer.

Pictogram
De bekende pictogrammen met een universele taal. Er zit iets breekbaars in een doos als er een pictogram van een glas op staat. Een toilet vind je door de deur met het mannetje of vrouwtje te openen. Beeldtaal spreekt voor zich. We zijn gewend aan pictogrammen dat we ze ons de weg laten leiden. Kijkwijzer gebruikt kleine zwart-witte pictogrammen waarbij aangegeven wordt of een programma wel of niet geschikt is. Er zijn icoontjes voor een film voor alle leeftijden of dat een film beter bekeken kan worden vanaf twaalf of zestien jaar. Ook meldt Kijkwijzer of er seks of geweld voorkomt in een film.

Emoji
Een emoji is een kleine digitale afbeelding of een pictogram, dat wordt gebruikt om een emotie in elektronische communicatie uit te drukken. De term is een leenwoord uit het Japans en is een samentrekking van de woorden ‘e’, dat afbeelding betekent, en ‘moji’, dat brief of karakter inhoudt.

Bewegwijzering
Bewegwijzeringssystemen in en om gebouwen is breed. Van verwijs- en bestemmingsborden tot kamerborden en vluchtwegplattegronden. Maar ook entreezuilen, welkomstborden, liftborden en verdiepingsborden. Bewegwijzering zorgt voor de juiste routing, maar kan stijlvol afgestemd worden op het bedrijf. Door te kiezen van de juiste materialen, vormgeving en typografie wordt een onderliggende boodschap afgegeven over de identiteit van een bedrijf. Online bewegwijzering bestellen is mogelijk bij plaatprinten.nl.

Reclamezuil
Een reclamezuil zorgt voor herkenbaarheid van het bedrijf. Plaats de zuil bijvoorbeeld aan de straatzijde en iedere bezoeker weet de weg naar de ingang te vinden. Een reclamezuil zorgt voor herkenning en bewegwijzering. Reclamezuilen kunnen van diverse materiaalsoorten gemaakt worden. Veel gebruikte materialen zijn kunststof, aluminium of RVS. Een zuil met verlichting zorgt ervoor dat het bedrijf ook in de avond opvalt. Ook hier zijn diverse mogelijkheden zoals ledverlichting, een spot vanaf de grond of subtiel verlicht.

Een aansprekend gevelbord komt bewust, maar vaak ook onbewust, als oriëntatiepunt in het vizier bij de bezoeker. Goede gevelreclame mag dus niet ontbreken bij uw bedrijf.