De grens van 400 miljoen euro aan financiering is doorbroken, waarmee Geldvoorelkaar.nl de koppositie behoudt als marktleider in de zakelijke crowdfundingbranche. CEO Edwin Adams: “We bedanken investeerders, ondernemers en adviseurs voor het vertrouwen en het behalen van deze mijlpaal.

Het is mooi om te zien dat Geldvoorelkaar.nl zoveel voor MKB ondernemers heeft kunnen betekenen. Op het moment zijn er meer dan 2.000 projecten succesvol gefinancierd door onze aangesloten investeerders. Mede door hun vertrouwen in deze vorm van financieren heeft Geldvoorelkaar.nl kunnen groeien en is zakelijke crowdfunding definitief op de kaart gezet in Nederland. De groei in het eerste kwartaal van 2022 is ten opzichte van 2021 ruim 81 %. Dankzij de investeerders kunnen MKB ondernemers hun ambities waarmaken en financiering verkrijgen voor bijvoorbeeld werkkapitaal, overnames en de groei of opstart van hun onderneming”.

Via het platform kunnen investeerders direct investeren in het MKB. In midden en klein bedrijf en vastgoedprojecten. Het gemiddelde rendement voor investeerders is 4,38% per jaar vanaf oprichting.

Niet eerder is er door een crowdfundingplatform zoveel aan financiering opgehaald. Daarom mag Geldvoorelkaar.nl zichzelf wederom het grootse zakelijke crowdfundplatform van Nederland noemen. Deze positie hebben ze mede verworven door de fusie met het platform AndersFinancieren eind 2021.

Inmiddels lonkt de grens van 500 miljoen euro. Edwin Adams: “We waren het eerste zakelijke crowdfundingplatform van Nederland in 2011 én we zijn nu ook het eerste platform dat door de grens van 400 miljoen breekt. We willen deze koers blijven vasthouden en met alle ontwikkelingen in de markt, denk hierbij aan de Europese wetgeving die voor crowdfundingplatformen wordt ingevoerd, hebben we er vertrouwen in dat dit ons gaat lukken.”