De bar en de bijbehorende benodigdheden zijn onmisbaar in elke horeca zaak. De bartender maakt de lekkerste drankjes klaar voor de gasten en de barista is druk bezig met de juiste koffie klaarmaken. Of je nou een klein café of juist een groot restaurant hebt, je wilt je personeel uitrusten met de juiste benodigdheden zodat zij efficiënt en snel de juiste drankjes voor de gasten op tafel kunnen zetten. Laten we eens kijken naar 3 onmisbare producten voor achter de bar, te beginnen met espressomachines.

Espressomachine
Koffie is de op 1 na populairste drank in de wereld en speelt een grote rol in ons leven.  Een barista staat erom bekend dat deze meerdere soorten koffie kan klaarmaken, waaronder een goede en sterke espresso. Voor een goede espresso worden er espressomachines gebruikt, die heet water onder hoge druk door gemalen koffiebonen perst. Espressomachines heb je in verschillende soorten, zoals een pistonmachine of een volautomatische koffiemachine. Een pistonmachine is een handmatige espressomachine, waarbij een persoon handmatig de koffiebonen maalt en zelf de druk van de machine regelt. Een automatische espressomachine zet daarentegen volledig automatisch de espresso met 1 druk op de knop. Het verschil met een koffiemachine en een espressomachine is dat een koffiemachine meerdere soorten koffie kan zetten, en de beste espressomachine alleen espresso. Doordat de machine gespecialiseerd is in het maken van espresso, zul je hierdoor de meest intense en sterke smaak kunnen toevoegen aan de koffie.

Cocktailset
Veel mensen vinden het leuk om tijdens de borrel een lekkere cocktail te kunnen bestellen.  Om zelfgemaakte cocktails en likeuren te kunnen schenken moet je eerst bepalen welke soort alcoholische dranken je op de kaart wilt zetten. Aan de hand hiervan kun je de verschillende glazen uitzoeken, want cocktailglazen voor een sex on the beach zijn weer compleet andere glazen dan die voor een espresso martini. Verder heb je voor het maken van cocktails onder andere een goede shaker, een cocktaillepel en een zeefje nodig. Ook is het belangrijk dat je een ijsbak klaar hebt staan onder de bar, die altijd goed gevuld is met ijsblokjes. Als laatste stap is het belangrijk dat je de juiste alcoholische dranken en sappen in huis hebt. Zorg ervoor dat je altijd de goede dranken op voorraad hebt en dat je genoeg niet-alcoholische drank in de voorraadkast hebt staan voor het mixen van de cocktails.

Barkoeling
In elke bar of café is een goede barkoeling onmisbaar. Deze koelingen zorgen ervoor dat je drankjes altijd lekker koel zijn, precies zoals je gasten het graag hebben. Het is niet alleen de koelfunctie die telt; het uiterlijk van je koeling is ook belangrijk. Het moet mooi in je bar passen. Er zijn zowel kleine koelingen met één deur als grotere met meerdere deuren. Hoe dan ook. Je moet even goed nadenken over de grootte, het type koeling, en of je voor een dichte of glazen deur gaat. Elk detail telt mee voor hoe je je drankjes presenteert en bewaart. Wat mist er nog in jouw bar?